Een stap in de wereld van Rijkdom & Royalty...

Je voor eventjes onderdompelen in rijkdom ... wie wil dat nou niet? Sinds enkele weken biedt Den Haag deze mogelijkheid en niet zomaar eentje; een prachtig boutique hotel is herrezen in het voormalig gebouw van De Nederlandsche Bank, daterend uit 1884. Met Paleis Noordeinde aan de overkant is het plaatje compleet; een kleine stap in de wereld van Rijkdom & Royalty...

 

Verantwoordelijk voor het interieurconcept van het nieuwe Indigo Hotel The Hague - Paleis Noordeinde is Hugo Broeders (HUGO interieurvormgeving). Ruim 1,5 jaar geleden is het project gestart en begin februari van dit jaar opende het hotel haar deuren. Aan de mij de vraag om het  in- en exterieur vast te leggen in opdracht van Hugo.

 

En waar te beginnen? Er is zoveel te zien, te beleven, te voelen als je door dit gebouw loopt. Van oude patronen van het gebouw die terug te vinden zijn in de nieuwe vloerkleden en tapijten; van muntgeld en biljetten verwerkt in de kamers en badkamers; van hergebruik van materiaal door het hele gebouw tot verschillende thema's voor de hotelkamers die verwijzen naar de belangrijke gebouwen in de buurt.  In een middag ontmoet ik Frans Hals en Michiel de Ruyter, zie ik geeltjes en guldens, sta ik oog in oog met Juliana en Beatrix, stap ik geldkluizen binnen en voel ik me een beetje Maxima als ik een glimp opvang van het Paleis aan de overkant.

 

En verder... laat ik de beelden hun werk doen. Maar ga vooral zelf een keer langs; voor een hapje en drankje, laat je rondleiden door het unieke gebouw en blijf vooral een nachtje slapen in een van de themakamers. De uitgebreide versie van de fotosessie is te vinden op de pagina interieur

 

Meer zien?

Meer achtergrondinfo over het interieurconcept is te zien en lezen in het artikel van Entree Magazine 

Voor het werk van Hugo, ga naar www.hugointerieurvormgeving.nl


Reactie schrijven

Commentaren: 0